1. Martijn Ligteringen

Muziekvereniging Winnubst


1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Martijn Ligteringen en in het dagelijks leven ben ik Construction Engineer, Ik mag modificaties uitdenken/voorbereiden/regelen aan gaswinningsinstallaties van de N.A.M./Shell zowel op Zee als op het land.


2. Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen?

Winnubst is eigenlijk een soort familiekwaal bij ons. Mijn Opa is zeventig jaar lid geweest van de club, mijn vader zo’n 40 jaar, en ikzelf nu zo’n jaar of 22/23 denk ik, exact weet ik het niet eens. Ben ooit begonnen in de Winnubst Drumfanfare

We hebben zelfs een periode met drie generaties tegelijk bij Winnubst in hetzelfde orkest gespeeld. Dus muziek en Winnubst is mij met de paplepel ingegoten.
3. Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Ik speel euphonium (Bariton), dit doe ik al van kleins af aan. Ooit begonnen op de trompet van mijn vader, ik denk dat ik al bijna 30 jaar op een instrument speel.


4. Wat is de reden dat je hiermee begonnen bent?

Het antwoord hierop heb ik eigenlijk al gegeven, ik ben opgegroeid met blaasmuziek, en dan heb je twee keuzes: beat them, or join them. Het eerste is in elk geval mislukt…


5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

Ik speel in het Harmonieorkest, en bij de Knorhanen.

En sinds kort mag ik de functie van Vice Voorzitter uitvoeren.


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Eigenlijk te kort, vaak blijft het bij de maandagavond (Repetitie harmonieorkest)

En de maandelijkse Knorhanen repetities, en uiteraard de optredens van beide orkesten. Door tijdgebrek overdag, en een klein jongetje dat s’ avonds slapen moet komt thuis oefenen jammer genoeg erg slecht uit de verf.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Ik hou van een hoop soorten muziek om naar te luisteren, van Nederlandstalig, tot pop/rock, Jazz en ook Klassiek. Om te spelen is Lekker jazzy wel erg leuk om te doen, maar een mooi symphonisch stuk kan ik ook zeker waarderen. De “ nieuwere “ blaasmuziek met een wat alternatieve stijl en veel goed bedoelde valse tonen (dissonanten) heeft zeker niet mijn voorkeur…..enne Sorry meneer de dirigent maar een goeie mars op zijn tijd hoort er gewoon bij!!!


8. Na de repetitie op maandag avond, dan….

Drink ik een lekker pilsje met mijn “muziek” vrienden, en hebben we vaak een enorm gezellige derde helft!!! Ik wil dan ook ieder lid van Winnubst aanmoedigen om aan deze gezelligheid deel te nemen, er is echt plaats genoeg aan de bar!!!

9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?


Muziek maken met elkaar is iets bijzonders, ik kan het proberen in woorden uit te drukken maar ik denk dat je het pas kunt begrijpen als je het meemaakt!!

Winnubst is door de jaren heen een behoorlijk deel van mijn leven gaan uitmaken, en dit heeft mij een bijzondere club vrienden opgeleverd!! We maken met zijn allen een hoop mooie en ook helaas verdrietige dingen mee. Maar ik ben oprecht trots hiervan deel uit te mogen maken!! Ik heb nog elke keer plezier in het maken van muziek, en dat hoop ik nog heel lang vol te houden!!!


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan” en waarom?

Ik geef de volgende “10 vragen aan” graag aan Arvid Tesselaar.

Omdat hij zich altijd ergens op een positieve manier weet in te zetten voor de vereniging. Hij is jaren actief geweest als penningmeester, en nu is hij een van de aanjagers van “Winnubst klust in eigen gebouw”. Verder is hij een muzikant die zoals de foto al verraadt volledig op kan gaan in het spel! Of het nou op klarinet of bij het slagwerk is, dit multi talent draait er zijn hand niet voor om!

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS