11. Gerard Borst

Muziekvereniging Winnubst


1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Gerard Borst 68 jaar oud, getrouwd al 44 jaar met Ineke. We hebben 2 zoons, 1 dochter, 1 schoondochter, 4 kleinkinderen en de 5e op komst. In het dagelijks leven verdienen wij de kost met het runnen van een bouwbedrijf waarvan sinds 2007 mijn zoon Gertjan directeur/eigenaar is. U begrijpt het zeker wel, hier ben ik regelmatig/veel te vinden voor allerlei hand-en spandiensten.


2. Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen?

Via de muziekschool Triade en Marianne Deurloo, die kwam/ kom ik regelmatig tegen bij haar buren op verjaardagen, die onze vrienden zijn.


3. Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Ik speel bij het startersorkest van Winnubst baritonsax en sinds een paar jaar sousafoon bij ons dweilorkest de “Zwabbers”.


4. Wat is de redden dat je hiermee begonnen bent?

Toen ik 60 jaar werd kreeg ik als cadeau van mijn zoons kaarten om samen met hun naar het North See Festival te gaan in Rotterdam. Hier heb ik zo van genoten met al die artiesten

en muziek dat ik dacht, ik wil ook een instrument leren bespelen en muziek gaan maken. Had ik trouwens altijd wel gewild, maar met een eigen bedrijf, gezin, vele andere hobby’s, kwam het er niet van.


5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

Van en met heel veel plezier bij het startersorkest o.l.v. van Frank v. Gemert. Leuke groep mensen en waaruit een paar jaar terug met een aantal personen ons dweilorkest de “Zwabbers” is ontstaan.


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Als ik een uurtje of 4 in de week muziek maak/ oefen dan is het veel, toen ik een jaar of 7 terug begon te spelen oefende ik elke dag wel.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Heb geen uitgesproken muziek “style”, eigenlijk van Rolling Stones tot Andrea Bocelli en Boudewijn de Groot tot Andre Hazes. Ik hou wel van een beetje ruigwerk zoals Erik Burden en The Annimals, Queen, The Kinks etc. zeg maar muziek van eind jaren 60 begin 70 .


8. Na de repetitie op maandag avond, dan….

Wij repeteren op donderdagavond van half 7 tot half 8, geen tijd (rot tijd) om even na te zitten, blijft meestal bij een koppie koffie.


9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?

Ondanks dat ik gepensioneerd ben heb ik tijd te kort, overal druk mee veel hobby’s waaronder ons bedrijf en dan is muziek maken/ spelen een enorme uitlaatklep, je hoofd raakt er lekker leeg van en je frist er heerlijk van op.


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan” en waarom?

Voor de volgende 10 vragen zou ik Jaap Sneep willen benoemen, sinds kort ook lid van ons dweilorkest, een echte gangmaker met grap en grol en niet te vergeten jarenlang voorzitter geweest van Winnubst.

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS