15. Thirza Mak - Jesuthasan

Muziekvereniging Winnubst

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Thirza Mak-Jesuthasan, 21 jaar en ik ben sinds een half jaar getrouwd met mijn man Roy Mak, die ik via de muziekvereniging heb leren kennen. Ik werk overdags in Den Helder als apothekersassistent en in de avonduren kan ik tijd besteden aan mijn hobby's: muziek maken en volleyballen.


2. Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen?

Ik ben op mijn 11e begonnen met klarinet spelen en ik wilde graag in een orkest meespelen,via mijn muziekdocent kwam ik bij Winnubst terecht.


3. Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Bij Winnubst speel ik klarinet, wat ik inmiddels al 10 jaar speel. Daarnaast speel ik nog piano en ben ik sinds vorig jaar begonnen met trompetlessen.


4. Wat is de reden dat je hiermee begonnen bent?

Ik ben al vanaf mijn 6e bezig met muziek. Ik ben begonnen met een aantal dingen uitproberen (orgel, keyboard, gitaar en blokfluit).Na een aantal jaar wilde ik wel weer wat anders en toen hoorde ik op een concert klarinettrio spelen. Dat vond ik zo mooi klinken dat ik op klarinetles ben gegaan.


5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

Ik speel eerste klarinet in het harmonieorkest van WInnubst. Daarnaast ga ik ook regelmatig naar de optredens van de Knorhanen kijken, daar speelt mijn man mee op zijn trombone.


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Oeps.... in ieder geval veel minder dan eigenlijk zou moeten. In ieder geval elke maandag avond repetitie van het harmonieorkest en op de donderavond heb ik trompetles. Thuis studeren schiet er helaas vaak bij in, vanwege alle drukte.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Om in het orkest te spelen hou ik vooral van nummers met heel veel en vooral snelle nootjes:) Eigenlijk vind ik bijna alle

muziekstijlen wel leuk.


8. Na de repetitie op maandag avond, dan….

Drinken we meestal nog wat en praten we gezellig nog even na over van alles en nog wat.


9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?

Winnubst vind ik een erg leuke muziekverening en ik hoop dat het nog vele jaren mag voortbestaan. En mocht je nog twijfelen of je mee wil gaan spelen? Niet twijfelen, gewoon doen!


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan” en waarom?

Het volgende slachtoffer voor '10 vragen aan' wordt Ingrid van Maurik. Zij zit ook al heel wat jaren bij de vereniging en is inmiddels een goede vriendin van mij. Ik heb heel veel bewondering voor haar en hoop dat ze nog heel wat jaartjes in het orkest blijft spelen.

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS