17. Jaëla Kerst

Muziekvereniging Winnubst

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Hoi ik ben Jaëla Kerst en ik zit op dit moment in mijn afstudeer jaar van de iPabo. Ik ben druk bezig met stagelopen in Julianadorp op mijn oude basisschool. Verder heb ik iedere dinsdag muziekles en speel ik om de week in een ensemble bij triade.


2. Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen?

Mijn zussen zitten al erg lang bij winnubst, ik ging vroeger altijd mee om hen weg te brengen en weer op te halen. Nadat ik een tijdje op muziekles had gezeten, werd ik gebeld of ik misschien mee wilde spelen in het startersorkest, ik was onwijs blij dat ik dan ook eindelijk zelf mee mocht doen bij mijn grote zussen in het orkest.


3. Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Op de basisschool ben ik vanaf groep 3, toen ik 6 jaar was, blokfluit gaan spelen. Dit was handig omdat ik hierdoor al noten kon lezen en veel grepen hetzelfde zijn als op de saxofoon. Toen ik 8 jaar was ben ik altsaxofoon gaan spelen. Dit speel ik nu bijna 13 jaar. Sinds 3 jaar speel ik ook sopraansaxofoon. Ik ben deze eerst een jaar gaan huren om te kijken wat ik er van vond, nadat ik had ontdekt dat ik het erg leuk vond ben ik een eigen sopraansaxofoon gaan kopen.


4. Wat is de redden dat je hiermee begonnen bent?

Doordat mijn zussen, Salina en Noraly al bij Winnubst in het orkest zaten kwam ik hier vaak. De saxofoons trokken gelijk mijn aandacht. Zo’n groot en goud instrument dat leek me wel wat. Eerst moest gekeken worden of mijn handen wel groot genoeg waren, de lage c kon ik nog niet spelen want mijn pink kon daar nog niet bij, maar volgens Ati Lust kon ik wel al op les komen en toen is dat dan ook gebeurd!


5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

Ik ben begonnen in het startersorkest, daarna heb ik een tijd gespeeld in het startersorkest en in het brugorkest. En op dit moment speel ik in het brugorkest en het harmonieorkest.


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Per week ben ik in ieder geval 5 uur aan het spelen in het orkest, op les en in het ensemble. Verder probeer ik tussen het afstuderen door thuis ook nog af en toe de lastige en snelle noten te oefenen.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Ik vind het nummer Abraham dat we op dit moment in het harmonieorkest spelen erg mooi! Het is een ontzettend zwaar stuk om te spelen, maar ondanks dat blijf ik het een mooi en leuk stuk vinden! En op het concert hoeven we het gelukkig maar één keer te spelen ☺


8. Na de repetitie op maandag avond, dan….

Ga ik snel mijn bed in om de volgende dag weer een vrolijke en enthousiaste juf te kunnen zijn!


9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?

Ik speel met onwijs veel plezier bij Winnubst en ik hoop dit nog lang te kunnen doen!


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan” en waarom?

Ik wil graag Marjan Terpstra nomineren omdat ik al een lange tijd met heel veel plezier naast haar speel in het brugorkest!

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS