2. Arvid Tesselaar

Muziekvereniging Winnubst

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Na 46 jaar weet ik misschien nog steeds niet wie ik ben … ik ben geboren als Arvid Wilhelmus Tesselaar dus houd ik me maar vast dat ik, zolang ik het niet weet, gewoon Arvid ben. Dagelijks rijd ik onder de duinen naar het altijd gezellige Petten. In de duinen zitten een paar bedrijven waaronder Mallinckrodt. Daar maken ze radiofarmaca … zeg maar radioactieve medicijnen. Die worden dagelijks geproduceerd en gaan letterlijk de hele wereld over. Ik geef leiding aan een van de productie fabrieken.


2. Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen

Via de familie Latjes die toentertijd bevriend waren met mijn ouders. Er is eigenlijk nog steeds contact met mijn moeder. In die tijd was Hennie Latjes volgens mij ook bestuurlijk actief en Frans Latjes al muzikant bij Winnubst. Dan komt Winnubst op verjaardagen vanzelf over tafel.


3. Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Het was denk ik in 1976 dat ik meteen met klarinet begon. Het klinkt heel sullig, maar wat doe je als jochie van 8 als je ouders vragen of je het leuk vindt om een instrument te spelen … “mam, wat vindt jij een mooi instrument” en ja, mijn moeder draaide in die tijd de, soms letterlijk groene, LP’s van Acker Bilk grijs. Dat werd dus klarinet en dat is eigenlijk altijd zo gebleven. Heb eventjes ook alt sax geprobeerd en es-klarinet, maar dat was geen succes. Saillant detail, ik heb klarinet leren spelen van o.a. Nico Raadgers. Die zit nog steeds in het A-orkest op de hoek achter me. Samen in de keuken aan de Vliestroomlaan. Ik zal dat nooit vergeten. Een ervaren lid die een beginnend lid begeleid en les geeft. Wat een mooi model, maar tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend.


4. Wat is de reden dat je hiermee begonnen bent?

Directe reden dus mijn moeder. Ik weet het, Niet sexy maar wel de waarheid.


5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

Van het A-orkest, voor de kijkers links voorste rij 2e stoel naast een wat licht kalende man aan mijn ene zijde op de hoek en een prachtige vrouw met een grote bos haar aan mijn andere zijde …

Zou ook goed kunnen dat mensen me van de Knorhanen kennen waar ik alweer … ff denken …. 33 jaar actief ben. Daar heb ik geen vaste woon en verblijfplaats. Altijd al dwarse gasten geweest die Knorhanen.


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Als dit een gewetensvraag is moet ik natuurlijk 4 uur zeggen…. Uiteraard op maandagavond met het A-orkest en eens in de zoveel weken ook op vrijdag avond met de Knorhanen. Dat is toch al bijna 4 uur, toch? Thuis oefenen doe ik eerlijk gezegd te weinig. Meestal een week of 2 voor de concerten de puntje op de ‘i’. Maar muziek maken is meer dan alleen klarinet spelen. In de auto naar het werk zing ik vaak mee of ik probeer wat akkoorden op de gitaar van mijn dochter te spelen. Muziek is een onmisbaar onderdeel in mijn leven. Ik denk dat het heeft me gevormd, ik ben er vrijer door geworden, vrolijker, rijker (maar niet in pecunia). Ik probeer dat door te geven aan mijn dochter en zoon en allebei doen ze dat op hun eigen manier. Marit speelt gitaar en zingt en Jesper ramt op alles wat los en vast zit en is nu drummer bij het Opstap orkest samen met Mees Kiljan.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Oef, dat is lastig. Ik heb een hele brede smaak ontwikkeld in de jaren. Wat wel als een rode draad er doorheen loopt is dat de popmuziek die ik mooi vind meestal symfonisch is van stijl. Melodisch en soms bombastisch. Ik luister graag naar Coldplay, Sting, Joe Cocker, Michael Buble, Supertramp, Jason Mraz, James Blunt, The Script maar ook naar Nederlandstalige artiesten als Marco Borsato, Acda en de Munnik, Stef Bos en zelfs Twarres (prachtige wringende akkoorden). Doe maar geen rap of metal en zo. Klassiek draai ik helaas niet veel omdat het thuisfront dat niet echt kan waarderen, maar als ik de kans heb dan vooral symfonie muziek en liefst hele zware …


8. Na de repetitie op maandag avond, dan….

Zit ik gezellig na met vrienden en vriendinnen aan de bar. Een onmisbaar stukje sociaal contact. Echt face to face en niet facebook to facebook. Meestal gewoon gezellige gesprekken over gisteren en morgen en wat je hebt gedaan of gaat doen, de wereld is al moeilijk genoeg, maar soms ook over werk, politiek, sport, problemen, successen en relaties. Ik hoop dat meer leden van de vereniging dit stukje ‘muziek maken’ gaat ontdekken en waarderen. Het bindt ons en maakt dat we al ruim 114 jaar bestaan. Hoeft echt niet tot 23:00 uur. 22:59 is ook goed.


9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?

Ik heb veel respect voor de mensen die nu, in het verleden en in de toekomt de schouders onder de vereniging zetten, hebben gezet of gaan zetten. Je extra inspannen naast je werk, school of studie is tegenwoordig een hele opgave. Ik ben er van overtuigd dat die mensen de lijm van de vereniging zijn. Ze zorgen er voor dat we kunnen musiceren in een mooi gebouw onder goede leiding en dat we na zoveel jaar ook naar buiten nog steeds actief mogen en kunnen zijn.


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan” en waarom?

Next in line is Frits vd Vliet. Zo’n onmisbare kracht. Hij zou het wat rustiger aan gaan doen, maar volgens mij lukt dat niet erg. Ik zou niet durven gokken hoeveel uren Frits in de archieven en de Bieb heeft gezeten, maar dat zijn er denk ik vele honderden. Bedenk eens hoe de muziekstukken op je lessenaar komen en hoe ze weer netjes opgeruimd worden. Net als je kinderen thuis die het maar normaal vinden dat er brood is en de badkamer schoon is. Daar denk je dus nooit bij na. Ja, nu dus even. Frits … succes!

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS