20. Anja Kerst

Muziekvereniging Winnubst

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Anja Kerst, ben getrouwd met Gerrit en we hebben drie dochters Salina, Noraly en Jaela. Met z’n allen maken we met veel plezier muziek bij Winnubst.


2. Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen?

Doordat Salina, Noraly en Jaela bij Winnubst in het orkest speelde kwam ik in eerste instantie voor hun bij Winnubst. Bij vraag 4 zal ik verder vertellen hoe het gekomen is dat ik zelf muziek ben gaan maken bij Winnubst.


3. Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Ik speel Alt Saxofoon en doe dit inmiddels al 6 jaar. Op mijn 50ste verjaardag heb ik mijn eigen Alt Saxofoon gekregen die ik samen met Ati en heel veel geduld van haar kant heb uitgezocht. Waar ik nog elke dag heel erg blij mee ben.


4. Wat is de reden dat je hiermee begonnen bent?

Doordat onze kinderen in het orkest bij Winnubst muziek maakte zaten wij met een aantal moeders tijdens de repetities aan de bar. Waar toen het plan ontstond om samen djembe lessen te gaan volgen. Wat we allemaal erg leuk vonden. Daardoor kwam zo langzamerhand het gevoel dat ik toch wel graag een instrument wilde leren bespelen. Doordat Jaela les had van Ati en ik daar altijd bij aanwezig was werd de keuze voor een instrument erg makkelijk. Ik wilde graag Alt Saxofoon leren spelen bij Ati.


5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

Ik ben begonnen in het Startersorkest. Inmiddels zijn het Startersorkest en het Brug orkest samen gevoegd en speel ik met veel plezier in het Klein Harmonie Orkest.


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Op maandag en donderdag avond repeteer ik een uur met het Klein Harmonie Orkest. Verder heb ik een half uur per week les en om de week een uur ensemble. Daarnaast probeer ik zoveel mogelijk thuis te oefenen.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Ik hou eigenlijk van heel veel soorten muziek. Maar als ik kijk naar wat we met het Klein Harmonie Orkest gespeeld hebben tijdens het Proms concert dan vond ik I dreamed a dream erg mooi. Het Harmonie orkest speelde die avond Abraham dit vond ik echt prachtig!


8. Na de repetitie op maandag avond, dan….

Na de repetitie drinken we met elkaar koffie en kletsen we nog even na. Ik geniet dan van de klanken van het Harmonie Orkest die dan al met de repetitie begonnen zijn.


9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?

We hebben met het Klein Harmonie Orkest een nieuwe start gemaakt. Ik hoop dat we de komende jaren met elkaar met veel plezier muziek kunnen maken en mooie optredens kunnen geven.


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan” en waarom?

Ik benoem Els van der Ent voor de volgende ‘’10 vragen aan’’ omdat zij een van de moeders was waar het allemaal mee begonnen is aan de bar tijdens de repetities van onze kinderen. Inmiddels zijn we goede vriendinnen en zijn we samen actief binnen Winnubst en spelen we samen met veel plezier in het Klein Harmonie Orkest.

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS