22. Marja Boon - Amiabel

Muziekvereniging Winnubst1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Marja Boon-Amiabel, ben 53 jaar, getrouwd met André. Ik werk als docent horeca op het voortgezet onderwijs voor zeer moeilijk lerenden. Dit doe ik drie dagen in de week. Daarnaast runnen wij samen Zwemschool De Dolfijn. We hebben drie kinderen, Lisette, Rosanne en Vincent en sinds 28 juli van dit jaar zijn we de trotse grootouders van Siem.


2. Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen?

Dat is ongeveer 20 jaar geleden toen onze oudste dochter Lisette (inmiddels 28) koos voor het instrument dwarsfluit en les kreeg via Winnubst en in het startersorkest ging spelen. Later ging onze dochter Rosanne klarinet spelen ook via Winnubst. Zo heb ik heel wat jaren vanaf de zijlijn toegekeken.


3. Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Aangestoken door Anja en Els (met wie ik heel wat uurtjes aan de bar heb zitten kletsen tijdens de repetities van onze kinderen) ben ik een jaar of acht geleden zelf begonnen met dwarsfluit spelen.


4. Wat is de redden dat je hiermee begonnen bent?

Ik heb altijd erg genoten van het fluitspel van onze dochter Lisette en vind het gewoon een mooi instrument. In mijn jeugd heb ik gitaar gespeeld, dus ik kon al noten lezen. Bovendien vond ik het fijn om wat nieuws te gaan doen. En het leren bespelen van een muziekinstrument is goed voor de hersenen. Het is ook een stukje ontspanning.


5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

Ik ben begonnen in het startersorkest en heb een tijdje tegelijk ook in het brugorkest gezeten totdat beide orkesten zijn samengevoegd.


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Ik probeer wel elke dag een half uur te spelen, maar dat lukt niet altijd. Ik heb één keer in de twee weken een uur les bij Frank Bakker. En op maandag dus in het brugorkest bij Britt.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Ik vind musical-nummers erg leuk, maar ik houd ook van (rustige) popmuziek en het goede nederlandstalige lied. Ben niet echt een liefhebber van zwaar klassiek.


8. Na de repetitie op maandag avond, dan….

Dan praten we nog even na onder het genot van een kopje thee.


9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?

We hebben een roerig jaar achter de rug met de samenvoeging van de orkesten. Ik hoop dat we de komende tijd in een rustiger vaarwater blijven en met veel plezier muziek mogen maken onder de leiding van Britt.


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan” en waarom?

Ik wil Annemarie Sneep nomineren, omdat we al heel lang naast elkaar zitten op de eerste rij.

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS