4. Marianne Deurloo

Muziekvereniging Winnubst

1.Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Marianne Benckhuijsen en getrouwd met Peter Deurloo. Ik ben 53 jaar. Wij hebben samen een dochter en een zoon. Mariëlle en Jeroen. Ook zij zijn jaren lid geweest van Winnubst. Ik ben geboren en getogen in Boskoop en na een aantal jaren in Vinkeveen en Giessenburg te hebben gewoond zijn wij in 1986 in Den Helder komen wonen omdat Peter werkzaam was bij de Marine. We wonen hier van het begin af aan met erg veel plezier,

Ik ben sinds 2010 in dienst bij stichting Vrijwaard. Ik werk daar als verzorgende IG bij Ten Anker. Ik heb ontzettend veel plezier in mijn werk en het geeft mij veel voldoening.


2. Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen?

Toen Mariëlle 6 jaar oud was en nog te jong voor de muziekschool hebben wij samen privéles genomen op klarinet bij Janny Leurs. We deelden samen één klarinet en hadden ieder ons eigen mondstuk. Na een jaar dacht ze dat het misschien leuk voor ons was om bij Winnubst te gaan spelen. De vereniging was net gestart met een opstaporkest. We hebben een tweede klarinet gekocht en zo zijn we bij Winnubst terecht gekomen.


3. Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Ik was 31 jaar toen ik samen met Mariëlle klarinet ben gaan spelen. Dus nu 22 jaar terug. Toen 10 jaar terug de Bigband Frankie goes to... begon ben ik ook saxofoon gaan spelen. Eerst alt- sax, daarna tenorsax en nu speel ik in de Bigband baritonsax. En een jaar terug ben ik in het Harmonieorkest op de basklarinet gaan spelen.


4.Wat is de reden dat je hiermee bent begonnen.

Wij waren met ons gezin op een koffieconcert van het Etty Hillesum college. Onze buurvrouw was daar docent en nodigde ons uit. Daar speelde twee meisjes (tweeling) een duet op de klarinet en we vonden de klank van de klarinet zo mooi dat we toen besloten hebben om klarinetles te nemen. Zoals ik hierboven al zei ben ik saxofoon gaan spelen toen de Bigband Frankie goes to.. opgericht werd en op de basklarinet omdat Bert (dirigent) dat vroeg toen die plek vrij kwam in het Harmonieorkest. Vind ik ook vreselijk leuk om te doen en heb er geen moment spijt van.


5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

Ik speel dus in het Harmonieorkest op de basklarinet.

Verder ben ik al jaren coördinator van de opleidingsorkesten van Winnubst. Het Brugorkest en het Startersorkest. Ik speel in het Brugorkest op het moment tenorsax. Dat verschilt wel eens per jaar., het is net waar ze behoefte aan hebben. In het Startersorkest speel ik op de klarinet voor ondersteuning. En dan speel ik in de Bigband op de baritonsax. Ik denk dat ook veel leden mij kennen omdat ik al vroeg in het verenigingsgebouw ben en zorg dat er koffie en thee is, leden hun broodje kunnen eten en alles klaar staat voor de repetitie. Na de repetitie sta ik ook regelmatig achter de bar.

Ik heb 14 jaar in het bestuur van Winnubst gezeten maar daar ben ik een paar jaar terug mee gestopt.


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Als ik het allemaal op een rijtje zet speel ik best wel veel muziek in de week denk ik. Naast Winnubst speel ik ook in Saxofobia, een saxofoonorkest bestaande uit 11 meiden en heb ik lessen op Triade.

Maar ik vind het heerlijk om te doen en heb er veel plezier in.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Ik kan erg genieten van klassieke muziek. Vooral Bach vind ik erg mooi. Ook ben ik fan van Jazz . Ik speel niet voor niks in de Bigband, maar ook vind ik liedjes van bijvoorbeeld Claudia de Breij mooi om naar te luisteren. Harmoniemuziek zoals “the Rock” vind ik mooi.


8. Na de repetitie op maandagavond, dan....

Vind ik het erg gezellig om te blijven hangen en met elkaar nog wat te drinken. Het sociale aspect is voor mij zeker zo belangrijk.


9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?

Dat Winnubst een super leuke en gezellige vereniging is. Het maakt niet uit wie of wat je bent maar van samen muziek maken word ik blij.


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan” en waarom?

Bertus de Vries. Bertus is iemand die ook dagelijks met muziek bezig is. Behalve dat hij de muziek verzorgt voor de opleidingsorkesten en de Bigband is hij ook altijd wel in om samen met andere muzikanten of met leerlingen te spelen en te helpen. Voor de Bigband zet Bertus zich ook erg in. Hij regelt samen met Herman ontzettend veel achter de schermen.

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS