5. Wil van Diepen

Muziekvereniging Winnubst

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Wil Schilder en 30 jaar getrouwd met Hans van Diepen. Hij speelt saxofoon in het harmonieorkest. Onze 2 zonen Dudok en Kas hebben jaren trompet gespeeld in het jeugdorkest. Ik speel nu 15 jaar trombone in het harmonieorkest en de bigband.

Ik ben 36 jaar werkzaam als activiteiten begeleidster op Noorderhaven (s'Heerenloo)en thuis ben ik creatief bezig met het vervaardigen van producten die ik via facebook verkoop onder de naam RedRubbish.


2.Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen?

Via Hans en de kinderen ben ik bij de vereniging terecht gekomen, maar ik kende Winnubst allang vanaf mijn jeugd. Mijn vader was bakker en doneerde altijd de hoofdprijs (een grote chipolatataart).Als dank kreeg de familie vrijkaarten en ging ik regelmatig mee als kind. Meestal vond ik er niets aan.


3.Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Ik speel nu 15 jaar trombone in het harmonieorkest en de bigband.

Het is een van de beste beslissingen geweest om nog op latere leeftijd voor dit instrument te kiezen. Omdat er altijd te weinig trombonisten zijn in orkesten kan ik regelmatig invallen als ik dit wil.


4. Wat is de redden dat je hiermee begonnen bent?

Toen onze kinderen repeteerden met het orkest, zag ik hoe leuk het is om in een orkest samen muziek te maken. Ik speel van kindsaf aan al piano en heb veel gezongen, maar had zin om een nieuw instrument te leren bespelen. Toen er gevraagd werd wie er besbas wilde spelen (die was nodig in het opstaporkest) reageerde niemand. Dus wilde ik dit wel proberen. Na een paar weken geprobeerd te hebben ging hij toch terug naar de vereniging. Niet lang hierna bracht iemand (volgens mij Alex Boon), een koffer terug. Hier bleek een trombone in te zitten. Diezelfde avond nam ik hem mee naar huis. Iemand schreef voor mij de 7 posities op een kladje zodat ik direct wat kon uitproberen. Dit lukte al snel en ben bij Metsje Cnossen en later bij Frank van Gemert op les gegaan.


5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

Ik speel nu al weer jaren in het Harmonieorkest en de bigband, waar ik ook de zang voor mijn rekening neem. Zingen is en blijft voor mij mijn grootste passie, het liefste meerstemmig en achter de piano, of een swingend orkest achter me.


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Ik oefen op dit moment te weinig thuis maar als ik ergens moet invallen doe ik erg mijn best om de partijen in korte tijd onder de knie te krijgen. Met youtube is het tegenwoordig een stuk makkelijker om de melodieen eigen te maken.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Ik speel het liefste swingende jazz of soul en funk, en ik hou totaal niet van musical, maar hiertussen zit genoeg mooie muziekstylen.


8. Na de repetitie op maandag avond, dan….

Na de repetitie begint voor mij de derde helft. Deze is zeker zo belangrijk en dat zorgt ervoor dat we vaak de hekkensluiter zijn.Hieruit blijkt dat ik het een fijne vereniging vind met veel enthousiaste leden.


9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?

Nee.


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan” en waarom?

Ik zou graag Ineke Krachten nomineren voor de volgende 10 vragen, groetjes wil

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS