9. Theo Janssen

Muziekvereniging Winnubst

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Ik ben Theo Janssen 50 jaar jong, getrouwd met Ans (al 28 jaar), samen hebben wij een dochter, Carolien 21 jaar, en een zoon, Vincent 19 jaar. Op mijn 16e begonnen bij de Koninklijke Marine en nog iedere dag trek ik mijn uniform aan. Na meer dan 32 jaar operationeel te zijn geweest, dat betekent dus heel veel varen, heb ik sinds 2010 een wal functie en kan ik mijn vrije tijd besteden aan 1 van mijn grootste hobby’s, muziek maken.


2. Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen?

Ik ben door een voormalig lid van de vereniging, Fred Nederhand, overgehaald om toch weer muziek te gaan spelen nadat ik weer eens gevaren had en mijn saxofoon in de hoek had gezet. Vooral de gezelligheid voor, tijdens en na de repetitie sprak mij wel aan en ben daarom bij Winnubst gaan spelen.


3. Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Ik ben in 1995 begonnen met lessen op de alt saxofoon. Maar door het varen duurde het nogal lang voordat er wat vorderingen merkbaar waren. Alt saxofoon was niet echt mijn instrument en ben daarom “doorgeschoven” naar de tenor saxofoon. Na een vaarperiode was de motivatie even ver te zoeken en heb een jaar of 3 helemaal niet gespeeld, totdat ik Fred Nederhand dus tegen kwam. Doordat ik wat problemen met mijn gebit (voortanden) ondervond moest ik stoppen met saxofoon spelen. Maar daardoor ontstonden er nieuwe mogelijkheden : Trombone spelen. In 2010 begonnen met lessen en speel nu met veel plezier bij het koper.


4. Wat is de reden dat je hiermee begonnen bent?

Eigenlijk is het niet zo gek dat ik muziek speel. Zolang ik mij kan herinneren speelt mijn vader al op een instrument (Bas, Tuba, Saxofoon en Trombone). Dus het zit denk ik wel in de genen.


5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

In 2004 ben ik bij Winnubst begonnen in het Brugorkest, was erg gezellig met o.a. Jaap Sneep, wat menigmaal een boze blik van de coördinator (sorry Marianne) opleverde omdat wij weer eens te veel herrie maakten. In 2006 kwam mijn “grote” doorbraak en mocht ik bij het A-orkest aanschuiven. Helaas moest ik weer eens gaan varen en is mijn bijdrage beperkt gebleven tot een aantal repetities. Sinds 2012 speel ik bij het Startersorkest en dat is ieder week weer een gezellig muzikaal moment.


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Ik probeer iedere dag ten minste 1 uur te spelen. Naast Winnubst speel ik nog bij De Zwabbers (dweilorkest) en bij de L-Star Big Band en dan probeert Frank van Gemert mij ook nog wat bij te leren tijdens de lessen op donderdag avond.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Heb niet echt een uitgesproken voorkeur. Al heeft de jazz sinds ik bij de L-Star Big Band speel wel mijn zeer warme aandacht, en wordt ik onderweg naar de repetitie door Frank v. Gemert en Herman Gelvort “opgevoed” in de jazz wereld. Maar ik vind Blues ook erg lekkere muziek, en ik heb verder altijd maar dan ook altijd (ook onder de douche) muziek aan staan.


8. Na de repetitie op maandag avond, dan….

Zit ik thuis hahahahaha.

Maar op donderdag na de repetitie is het altijd erg gezellig met de “jonge oudere” van het Starters orkest.


9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?

Muziek spelen met andere vind ik echt een heerlijke ontspanning. Maar zeker het plezier hebben met elkaar vind ik erg belangrijk.


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan” en waarom?

Hans Renes uit het Starters orkest. Wij zijn samen ooit naar Heerenveen gereden om onze eerste trombone te kopen. Zijn samen begonnen met trombone lessen en spelen nu samen in het Starters orkest en bij De Zwabbers.

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS