Nieuws

 

Optreden Bigband Frankie goes to...! groot succes

 

De laatste maanden heeft de bigband diverse optredens gegevens op locaties in de gehele regio. Misschien heeft u ze ook gezien en gehoord tijdens het BOTbouw Jazz festival in Heerhugowaard, bij KoekenBier in Alkmaar of The Irish Pub in Oude Niedorp.

Maar zondag 12 november verzorgden zij wederom een huiskamerconcert in het repetitielokaal aan de Elzenstraat. Ditmaal met gastoptredens van Gerard Hoekmeijer en Antoine Huiberts. Wat was het een succes! De bezoekers kwamen met grote getalen naar het sfeervolle repetitielokaal en wat heeft iedereen genoten! Mooie nummers, verbluffende solo's en mooie zang. Kortom een zeer geslaagd optreden!

Klein Harmonieorkest brengt mini Passion op zaterdag 8 april

 

The Passion, het gezongen verhaal over de laatste dagen van Jezus. Een algemeen menselijk verhaal over vriendschap en verraad. Een verhaal over wanhoop en hoop. Jongeren uit Julianadorp en Den Helder, Klein Harmonieorkest van Winnubst en de protestantse gemeente Julianadorp brengen je dit verhaal op zaterdagavond 8 april om 20.00 uur in de Ontmoetingskerk aan het Loopuytpark in Julianadorp. Na afloop kun je napraten bij een hapje en een drankje, aangeboden door de Ontmoetingskerk.

 

Gratis toegangskaarten kun je via email aanvragen; passionjulianadorp@gmail.com Let op: er is maar een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Bigband ‘Frankie goes to ...’ meets Vincent Koning – 6 november 2016

 

Bigband ‘Frankie goes to...’ houdt opnieuw een huiskamerconcert in haar tot huiskamer verbouwde repetitieruimte. Na de zeer geslaagde ontmoetingen met harpiste Mirjam Rietberg en fluitist / saxofonist Dirk Verhoef is het nu aan jazzgitarist Vincent Koning om de muzikale uitdaging met deze Helders bigband aan te gaan.

 

Vincent Koning is al jaren een bekende gitarist in de jazzscène van Nederland. Hij maakt met Rob van Bavel en Frans van der Geest deel uit van het trio ‘The Ghost, the King and I’. Dit trio bestaat al sinds 2007 en heeft internationaal succesvolle optredens op hun naam staan waaronder recente optredens met de strijkersectie van het Metropole orkest.

 

Bigband ‘Frankie goes to...’ is dan ook zeer vereerd om met deze jazzgigant uit Den Helder te spelen. Er worden weer vele nieuwe nummers gespeeld waarbij zowel de bigband als Vincent Koning worden uitgedaagd om hun muzikale grenzen op te zoeken. Dit huiskamerconcert is dan ook een must voor de ware jazzliefhebber.

 

Het optreden is op zondag 6 november en begint om 14.30 uur in het repetitielokaal van Winnubst in de Elzenstraat 34a te Den Helder. De toegang is gratis.

 

 

 

Ton Bruinhout 50 jaar bij Winnubst!

 

Afgelopen maandag, wegens omstandigheden iet wat later, werd Ton Bruinhout in het zonnetje gezet voor zijn 50 jarig lidmaatschap bij muziekvereniging Winnubst.

Uit handen van vice voorzitter Martijn Ligteringen werd hem een vergulden spel met zirconia en oorkonde overhandigt, behorende bij dit jubileum. Ton, spelend op trombone, is in 1965 begonnen bij de vereniging. Naast zijn jarenlange muzikale inzet is hij zeer actief geweest met onder andere de verhuizing van het verenigingsgebouw naar de huidige locatie, gebouw beheer en was hij verantwoordelijk voor de bar.

Namens alle leden nogmaals gefeliciteerd met het bereiken van deze mijlpaal en nog vele muzikale jaren gewenst in goede gezondheid!

 

 

 

Parels van het Marsdiep, 23 april 2016

 

Met een tevreden blik kijken wij terug op een zeer mooie avond! Wij hopen dat u net zoveel heeft genoten als ons van de muzikale stukken, maar natuurlijk ook van de prachtige stemmen van Melanie Uijleman en Pearl Jozefzoon. En niet te vergeten de warme en meeslepende stem van Antoine Huiberts.

 

Bedankt voor uw komst, fijn dat u er was. Het is fijn om voor een zo goed als uitverkochte zaal te mogen spelen. Bedankt ook voor de massale verkoop van loterijloten, geniet van uw cadeau!

En natuurlijk bedanken wij onze sponsors die het mogelijk maken om een concert als deze neer te zetten in Theater de Kampanje met (landelijk) bekende artiesten. En alle ondernemers die een bijdragen hebben geleverd aan een zeer gevulde loterij-prijzentafel.

 

We zien u allen graag terug op ons promsconcert op zaterdag 13 mei 2017!

 

 

 

Nieuwjaarsconcert, 3 januari 2016

Een mooie muzikale opening van het jaar 2016. Voor veel muzikanten tevens de primeur binnen het nieuwe theater. De sfeer was goed, de muziek klonk prachtig en het enthousiasme spatte er van af. De muzikanten van het brugorkest hadden de eer het concert te openen. Met hedendaagse muziekstukken werd de sfeer direct duidelijk, de nummers lagen goed in het gehoor en werden stuk voor stuk foutloos neergezet. Ook de zang van Erik van der Veeken maakte het optreden tot een mooi geheel. Hierna was het harmonieorkest aan de beurt, tijdens de Radetzky Mars, klapte het publiek netjes mee. Ook de overige nummers werden naar volle tevredenheid gespeeld. Tussen de nummers door werd er aandacht besteed aan Nico Raadgers; Nico heeft 70 jaar klarinet gespeeld binnen Winnubst! Dit werd gevierd met een speld en oorkonde en mooie bos bloemen. Na een korte pauze lieten ook de Knorhanen van zich horen. Veel mensen uit het publiek verruilde hun stoel voor een plek aan de bar of statafel. Onder het genot van een kopje koffie of wat sterkers heeft men kunnen genieten van de verschillende disciplines binnen Winnubst.

 

 

Optreden Danseb bij Jansen, 21 november 2015

Beide leerlingorlesten hebben afgelopen zaterdag het jaarlijkse concert gegeven in dansschool, Dansen bij Jansen. Het repertoire was afwisselend, echter allemaal in Hollandse sferen. Margreeth van Kesteren heeft deze avond aan elkaar gepraat, mooi gekleed in oud Hollandse klederdracht. De muzikanten maakten er een succesvol en geslaagd optreden van. Mede door de gastoptredens van Eric van der Veeken en de dames Hellings en Jansen, kunnen we wel zeggen dat de bezoekers hebben genoten van deze avond.

 

 

Zonnebloemconcert, 6 november 2015

 

De samenwerking tussen het Helders Kamer Orkest en het harmonieorkest van Winnubst was een succes! Er werd een afwisselend programma gebracht en met vloeiende beweging namen beide orkesten het van elkaar over. Ook de stukken die samen gespeeld werden, klonken mooi. De muzikanten en dirigenten hebben het enthousiasme goed kunnen overbrengen op het publiek, die hebben genoten van deze avond.

 

 

 

KVMO - KIM concert, 5 oktober 2015

 

Voor het 10e achtereenvolgend jaar heeft muziekvereniging Winnubst wederom met veel plezier de muzikale omlijsting verzorgd van dit concert. Dit jaar door zowel het harmonie orkest als bigband Frankie goes to…! Helaas was niet de gehele zaal gevuld, maar dat mocht de pret niet drukken. De aanwezige gasten hebben genoten van het gevarieerde programma; voor de pauze nam het harmonie orkest de gasten mee in een muzikale reis. De mooie akoestiek in 't Zaaltje maakt het dat de gespeelde nummers nog beter tot hun recht komen. Ook de bigband wist het publiek enthousiast te houden. De solo's van de muzikanten, de diversiteit aan nummers en de mooie stem van zangeres Wil van Diepen zorgde voor een indrukwekkend optreden. Al met al een zeer geslaagde avond!

 

 

 

Nieuwe website, 10 juli 2015

 

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe website is een feit!. In het jaar dat muziekvereniging Winnubst 115 jaar bestaat, is zij aan een verjongingtraject begonnen. Aan het begin van het jaar werd dit al duidelijk met ons nieuwe logo en dan nu de vernieuwde website. Winnubst gaat op deze manier met haar tijd mee en hoopt zo een ieder duidelijke informatie te verschaffen.

 

Veel plezier met de website!

 

 

 

HALLO Project en afsluiting seizoen, 29 juni 2015

Maandag 29 juni is het muzikale seizoen afgesloten met een heerlijke bbq. Onder het genot van een hapje en een drankje werd er volop gekletst en herinneringen opgehaald van het afgelopen jaar.

Voorafgaand aan de bbq heeft het HALLO orkest, bestaande uit leerlingen van zowel basisschool de Hofstee als van de Thorbeckeschool, samen met de orkesten een optreden gegeven. Ouders en belangstellende waren aanwezig bij dit muzikale feest. Winnubst vond het wederom een geslaagd project en hopen dat de leerlingen door gaan met muziek maken en er nog veel plezier aan gaan beleven!

 

 

 

Dag van de muziek, 30 mei 2015

 

Het weer moest even op gang komen, maar dat gold zeker niet voor het harmonie orkest. De wind zorgde er soms voor dat het bladmuziek stond te trillen op de standaards en de buitenste muzikanten hadden zo nu en dan een aantal regendruppels te pakken. Maar dat mocht de pret niet drukken. Het publiek bleef trouw staan luisteren naar de afwisselende klanken van het harmonie orkest met als muzikaal leider Bert Willemsen. Hierna was het de beurt aan het leerlingenorkest onder leiding van Frank van Gemert. Ook zij speelde een afwisselend programma en met de zonnige klanken werd zelfs de regen vaarwel gezegd. Kortom een geslaagd optreden van beide orkesten.

 

 

 

It's a Winnubst World, 18 april 2015

 

Het was wederom een zeer geslaagde avond!

 

Niet alleen de muzikanten en dirigent waren na afloop van het concert zeer te spreken, ook een bijna volle zaal heeft genoten van een afwisselend en enthousiast programma. Tijdens de eerste helft van het concert waren de muzikale klanken te beluisteren van zowel het harmonie- als brugorkest. De Knorhanen zorgde voor een mooie overgang tussen beide orkesten. Na de pauze spatte de energie en het enthousiasme de zaal in. Samen met Charly Luske en zijn bandleden speelde het harmonie orkest vol overgave. De avond werd als vanouds gepresenteerd door Antoine Huiberts, zoals altijd erg professioneel en vol enthousiasme.

 

Winnubst wil graag al haar sponsors, donateurs en publiek bedanken voor het vertrouwen en bijwonen van ons voorjaarsconcert. Zonder jullie bijdragen is het voor ons niet mogelijk zo'n concert neer te zetten.

 

 

 

Recensie optreden KVMO-KIM concert, 20 oktober 2014

 

Beleving KIM-KVMO-concert (Bron: Nieuwsbrief KVMO 2014/5‏) Op maandagavond 6 oktober vond in Den Helder het traditionele KIM-KVMO-concert plaats. Het was alweer de negende keer dat het harmonieorkest van Winnubst, de grootste muziekvereniging van Den Helder, op de planken stond in het Zaaltje van het Korps Adelborsten. Onder leiding van dirigent Bert Willemsen bracht het orkest een gevarieerd programma ten gehore, uiteenlopend van filmmuziek tot hedendaagse popsongs. Hoogtepunt was ongetwijfeld het optreden van Marit en Karin, getalenteerde zangeressen van nog maar 13 jaar, die tweemaal solo optraden. Na een staande ovatie en een dankwoordje van de commandant van het KIM, KTZ Kees Turnhout en de nieuwe vicevoorzitter van de KVMO, KTZ Niels Woudstra, was er nog tijd na te praten onder het genot van een drankje. Een fantastische avond met de KVMO, het KIM en Winnubst. Op naar de tiende keer!

 

 

 

Wisseling voorzitter

 

Na 14 jaar voorzitterschap heeft Jaap Sneep afgelopen maandag, tijdens de

jaarlijkse ledenvergadering, officieel het 'stokje' overgedragen aan Cees Klopstra.

 

Jaap, dank voor je jaren lange tomeloze inzet!

 

 

 

Klinkend voorjaarsconcert slaat aan, 17 april 2014

 

We kijken terug op een zeer geslaagde avond!

 

We zijn dankbaar en trots op de samenwerking met onze gastartiesten Jos Jansen, Karen Klopstra en Marit Tesselaar. Maar ook op onze weergaloze dirigent Bert Willemsen, de geweldige presentatie door Antoine Huiberts en de mensen van het geluid en licht van schouwburg de Kampanje.

 

Onze sponsors die het mogelijk maken om ieder jaar weer een uniek concert in de Schouwburg te kunnen neerzetten! En last but not least het enthousiaste publiek die onze avond onvergetelijk hebben gemaakt.

 

Allen Bedankt!!

 

 

 

Project Hallo Orkest, 19 maart 2014

 

Het Hallo-orkest project is weer gestart, dit is de samenwerking van Triade met Winnubst om kinderen te enthousiasmeren voor muziek.

 

Er zijn dit jaar vier scholen benaderd en die hebben dit met open armen ontvangen. De docenten van Triade zijn de kinderen aan het leren spelen op de klarinet, trompet en percussie.

De deelnemende scholen zijn: de Verrekijker, de Drietand, de Strandjutter en de Vogelwei. Op 03-04-2014 en 10-04-2014 zijn de avonden dat de kinderen met het startersorkest gaan spelen en op 30-06-2014 met het grote orkest.

 

Dat beloven weer mooie muzikale avonden te worden en wie weet nieuw en jong talent bij de vereniging!

 

 

 

Bigband viert dit jaar hun 10-jarig bestaan!, 8 januari 2014

 

In 2014 bestaat de Helderse bigband 'Frankie goes to...' 10 jaar.

 

Verspreid over het jaar zullen diverse activiteiten worden georganiseerd om het 10-jarig bestaan op muzikale wijze te vieren. Globaal om de 2 maanden zal een optreden of activiteit worden georganiseerd. Dit zullen bijvoorbeeld optredens zijn met gastzangers en zangeressen, koren, dansers en andere (big)bands op karakteristiek plekken in of rondom Den Helder.

 

Kijk voor de laatste informatie op de agenda van de bigband.

 

 

 

"In gedachte bij", 27 oktober 2013

 

Vanmiddag was in het Uitvaartcentrum Den Helder voor de 5e maal de herdenkingsbijeenkomst "In gedachte bij". Deze middag is speciaal bedoeld voor het herdenken van overleden familieleden en werd vandaag door meer dan 250 mensen bijgewoond.

 

Het harmonieorkest van Winnubst mocht deze middag muzikaal begeleiden, ook werden er gedichten voorgedragen en zong Karin Bloemen een aantal prachtige nummers.

 

 

 

KIM KVMO-concert, 6 oktober 2013

 

Het Harmonieorkest heeft haar eerste concert van dit seizoen er al weer opzitten!

 

Afgelopen maandag vondt in het Zaaltje van het Koninklijk Instituut voor de Marine voor de achste keer het KIM KVMO-concert plaats.

 

Eens per jaar is het Harmonieorkest te gast bij het KIM voor dit concert, dat wordt georganiseerd door de Koninklijke Vereniging van Marineofficieren.

 

Maandag 30 september werd aan die traditie in het Zaaltje weer invulling gegeven toen het Harmonieorkest, ingeleid door Gerlof Boers en onder leiding van dirigent Bert Willemsen, voor 124 gasten uit Den Helder een mooi en gevarieerd programma neerzette.

 

Na het concert sprak de voorzitter van de KVMO zijn waardering uit voor het optreden en nodigde alle aanwezigen uit om ook volgend jaar weer het door Winnubst verzorgde KIM KVMO-concert bij te wonen. De avond werd besloten met een gezellig samenzijn met alle gasten in de Adelborstenbar.

 

 

 

Dirigent Harmonieorkest Bert Willemsen behaald

Mastertitel HaFaBra-Directie, 17 juni 2013

 

Op vrijdag 14 juni 2013 heeft Bert Willemsen zijn

“Masterdiploma HaFaBra-directie” aan het Koninklijk Conservatorium

Den Haag behaald bij Alex Schillings.

 

Thema/titel concert van het examen concert was : Italiaanse Meesters.

Het project orkest “Nieuw geluid” met solist op cello Marinke Visser

speelde vier stukken onder vakkundige leiding van Bert.

De examencommissie had lovende woorden voor de “nieuwe Master”.

 

 

 

 

 

 

 

Bigband ‘Frankie goes to ...’ meets Hanneke Bergsma – 26 maart 2017

 

Bigband ‘Frankie goes to...’ houdt wederom een huiskamerconcert in haar tot huiskamer verbouwde repetitieruimte. Na zeer geslaagde optredens met harpiste Mirjam Rietberg, fluitist / saxofonist Dirk Verhoef en jazzgitarist Vincent Koning is het nu aan zangeres Hanneke Bergsma om met deze Helders bigband de muzikale samenwerking aan te gaan.

 

Hanneke Bergsma is werkzaam als zangdocent bij Triade, Huis van de Kunsten in Den Helder. Daar coacht zij zangers en zangeressen, individueel en in groepsverband, leidt een jongeren- en volwassenenkoor en geeft workshops zangtechniek. Ook gaat Hanneke regelmatig op bezoek bij scholen in de regio om daar met de kinderen te zingen. Als soliste werkt ze graag aan losse projecten zoals dit huiskamerconcert met bigband ‘Frankie goes to...’.

 

Bigband ‘Frankie goes to...’ is verheugd om met deze fantastische zangeres te spelen. Gezamenlijk zullen zij hun muzikale grenzen opzoeken. Hiermee wordt het vast en zeker een spannend huiskamerconcert.

 

Het optreden is op zondag 26 maart en begint om 14.30 uur in het repetitielokaal van Winnubst in de Elzenstraat 34a te Den Helder. De toegang is gratis.

 

Jubilarissen gehuldigd tijdens jaarvergadering

 

Kees Jan Tuin en Martijn Ligteringen werden maandag 22 mei 2017 in het zonnetje gezet.

 

Tijdens de jaarvergadering van muziekvereniging Winnubst zijn afgelopen maandag twee jubilarissen in het zonnetje gezet. Kees Jan Tuin werd gehuldigd voor zijn 40 jarig lidmaatschap. Hij speelt klarinet binnen de harmonie en is ruim 25 jaar kapelmeester van de Knorhanen. Secretaris Carolien Huizinga speldde hem de bijbehorende vergulde insigne op. Ook voorzitter Martijn Ligteringen werd verblijd met mooie woorden en ontving een zilveren insigne, welke verbonden is aan 25 jaar lidmaatschap. Beide heren kregen tevens de bijbehorende oorkonde en uiteraard een bos bloemen. Gefeliciteerd heren en nog vele muzikale jaren!

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT © | ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT | TERMS & CONDITIONS