31. Gerard Hellings

Muziek & Culturele Vereniging

Winnubst

1. Wie ben je en wat doe je in het dagelijks leven?

Mijn naam is Gerard Hellings. Na mijn marinecarriere ben ik momenteel met leeftijdsontslag.  Mijn weekprogramma is voor een groot deel gevuld met bestuursfuncties in enkele verenigingen en stichtingen, vrijwilligerswerk, diverse hobby's en af en toe een projectklus. Ik verkeer in de bevoorrechte positie dat ik grotendeels zelf kan bepalen wat ik wel of niet wil doen en wanneer.


2. Hoe ben je bij Winnubst terecht gekomen?

Een aantal jaren geleden bezocht ik een voorspeelavond bij Winnubst. De muziek en de sfeer spraken mij wel aan en ik ben diezelfde avond nog lid geworden.

 

3. Welk instrument bespeel je en hoe lang doe je dit al?

Ik speel nu ongeveer 10 jaar tenorsaxofoon.


4. Wat is de reden dat je hiermee begonnen bent?

Mijn dochter heeft enkele jaren altsaxofoonles gehad bij Triade en moest natuurlijk regelmatig thuis repeteren. Het saxofoongeluid sprak mij enorm aan en inmiddels nieuwsgierig geworden heb ik een paar proeflessen op de tenorsax genomen. Daarna was ik verkocht.

 

5. Van welk onderdeel van Winnubst moeten we je kennen?

In het Klein Harmonieorkest speel ik op de tenorsax


6. Hoeveel uur per week maak je muziek?

Ik speel een paar uur per week. Eigenlijk zou ik veel meer moeten repeteren, maar het blijft dikwijls bij goede voornemens.


7. Wat is je favoriete nummer of muziek style?

Er is zo ontzettend veel mooie muziek en ik heb dan ook niet een echt favoriet nummer. Als ik ergens mee bezig ben vind ik een lekker stukje Bossenova Jazz op de achtergrond altijd heerlijk klinken.


8. Na de repetitie op maandag avond, dan….

Snel nog een kop koffie en dan wegwezen, want dan is het Harmonieorkest al met repeteren begonnen. Helaas heeft het KHO geen eigen repetie-avond en dus ook geen mogelijkheid om gezellig nog even na te praten, dat mis ik wel.

 

9. Wil je verder nog wat aan ons kwijt?

Wanneer we een nieuw muziekstuk voorgeschoteld krijgen denk ik soms:  "Dat gaat niks worden". Ik vind het nog steeds een wonderlijk proces dat een aanvankelijke chaos door het vakmanschap van een dirigent in een paar weken omgevormd kan worden tot mooi muziekstuk.  Ik kan er dan ook erg van genieten wanneer tijdens het repeteren alles bij elkaar komt je hoort en voelt; "Ja, dit is het". 


10. Wie benoem je voor de volgende “10 vragen aan”  en waarom?

Ik wil Bas Teeuw nomineren, omdat hij, wanneer wij dweilmuziek spelen op straat,  met zijn klarinet zo dapper blijft opboksen tegen de zwaardere instrumenten

PENNINGMEESTER


Wie is, of kent onze nieuwe penningmeester?


Onze penningmeester is wegens gezondheidsklachten genoodzaakt zijn functie per 1 december neer te leggen. Onze financieel gezonde vereniging is daarom op zoek naar een vrijwilliger die een bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van Winnubst, enig financieel en cijfermatig inzicht heeft en zich als penningmeester voor de vereniging wil inzetten.

De penningmeester zal worden benoemd voor een periode van minimaal 3 jaar.


Taken en Verantwoordelijkheid

De penningmeester is verantwoordelijk voor het financiële beleid. Hiervoor maakt hij/zij een jaarbegroting van de verwachte inkomsten en uitgaven van de vereniging en zal op basis daarvan het budget beheren. De penningmeester verzorgt een goede financiële administratie en is verantwoordelijk voor het uitvoeren en ontvangen van betalingen en het beheren van de kas en bankrekening. Jaarlijks zal er een jaarrekening worden opgemaakt die zal worden verantwoord aan de leden tijdens de ledenvergadering. Voorafgaand aan de ledenvergadering wordt er een controle uitgevoerd door een kascommissie. Voor de verwerking van de boekhouding wordt nu gewerkt met het clubboekhoudprogramma van Davilex. Hierdoor is de boekhouding en het opmaken van de jaarrekening eenvoudig uit te voeren. Tot slot zal de penningmeester ook de bestuursvergaderingen bijwonen. Het gaat om ongeveer 10 vergaderingen per jaar.

Uiteraard zal er door de huidige penningmeester gezorgd worden voor een goede overdracht en zal zij, indien nodig, voor vragen beschikbaar blijven.


Interesse?

Help jij Winnubst als penningmeester of ken je iemand die hier mogelijk geïnteresseerd in is? Neem dan contact op met onze vice- voorzitter Martijn Ligteringen, en stuur een bericht per mail.

“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,
“SponsorKliks,

COPYRIGHT ©  |   ALL RIGHTS RESERVED

PRIVACY STATEMENT   |   TERMS & CONDITIONS