Harmonieorkest

Harmonieorkest (hout- en koperblazers, slagwerk)Het Harmonieorkest bestaat uit gevorderde amateurmusici. De leden stromen door vanuit het Brugorkest, of hebben op een andere manier het juiste niveau bereikt. De muzikale ambtie “het bevorderen en ontwikkelen van amateurmuziek op een zo hoog mogelijk niveau” staat central binnen het Harmonieorkest. Dit betekend dat er naast een prettige sfeer, plezier en verenigingsgevoel, ook wordt gestreefd naar een steeds verdere kwaliteits verbetering van het Harmonieokest.


Als je minimaal een B-diploma hebt, of gelijkwaardig niveau, kun je meespelen bij het harmonieorkest, mits er plaats is binnen de instrumentengroep. Het plaatsen van een muzikant binnen het Harmonieorkest gaat altijd in overleg met de dirigent, muziekdocent en eventueel ouders.


De muziekwerken zijn van hoog niveau en er wordt veel van de muzikant verwacht. Zo prikkelen de muziekwerken de muzikanten thuis eraan te werken. Binnen het Harmonieorkest worden muzikanten gestimuleerd om zich muzikaal verder te ontwikkelen en de kwaliteit van muziek te verhogen.


Het orkest repeteert wekelijks op de maandagavond van 19.45 – 22.00 uur in het repetitiegebouw. De harmonie speelt vele soorten muziek, van licht klassiek tot pop.


Het harmonieorkest heeft jaarlijks haar promsconcert in theater de Kampanje in Den Helder. Het concert vindt normaliter plaats in april/ mei en hierbij wordt samengewerkt met een bekende Nederlandse gastartiest. Daarnaast treedt het orkest op tijdens 'in gedachten bij' in samenwerking met Oleahof Uitvaartzorg. Ook het nieuwjaarsconcert en het concert in 't Zaaltje van het KIM zijn vast terugkerende concerten. Ook bijzondere gelegenheden als de GalaZitsung van de Krabbetukkers met optreden van het harmonieorkest en Karin Bloemen en een optreden tijdens Sail Den Helder doet het orkest graag.