Nieuws

24 augustus 2022

The Music Calls. Zo heet het concert dat Winnubst met Ap-Art Musicals gaat brengen op zondagmiddag 23 april 2023 in de grote zaal van schouwburg De Kampanje.

Zie ook Ap-Art Musicals op facebook of de website

Dit gaat weer een heel ander concert dan anders worden! Houd onze website in de gaten voor de kaartverkoop.

23 juli 2022

Winnubst is met vakantie, de instrumenten en hun bespelers mogen even uitblazen. Na de schoolvakantie gaan wij van start met de repetities om ons voor te bereiden op de uitvoeringen in 2022 en 2023. Bent u nieuwsgierig wanneer die zijn? Houd de agenda en de social media in de gaten.

Iedereen een mooie zomer gewenst en tot gauw!!

25 mei 2022

Weet u het nog, ons concert Lentekriebels op 14 mei in de Dukdalf? Tijdens de generale repetitie heeft Hugo Verwijs foto's gemaakt die hier te zien zijn.

23 mei 2022

Het Harmonieorkest begeleidde vanavond leerlingen van de Comeniusschool bij de eindpresentatie van Muziek in de klas. Twee jaar oefenden de kinderen op een muziekinstrument, onder de vakkundige docenten van Triade. Vanavond spatte het plezier ervan af.

11 mei 2022

Onze Bigband Frankie goes to... speelt op zondag 29 mei om 12:30 uur als voorprogramma voor festival Jazz at the Dockyard!!! Zie de agenda voor meer informatie.

19 februari 2022 (update)

We repeteren weer, zoals vanouds, in ons verenigingsgebouw aan de Korvetstraat.

We bereiden ons voor op diverse optredens. Houd daarvoor de agenda in de gaten. Dit jaar geen optreden in De Kampanje, maar wel in De Dukdalf op zaterdag 14 mei. Verder komen er optredens op 9 april (Passion), 10 april (bigband Frankie), tijdens De Dag van de Muziek op 11 juni en nog een buitenoptreden op 26 juni. Raadpleeg de agenda en blijf ons volgen!

29 november 2021

Gelet op de nieuw aangekondigde maatregelen met betrekking tot de avondlockdown, komen alle repetities tot aan januari te vervallen. Ook het concert van het Klein Harmonie- en Harmonieorkest van 11 december 2021 kan geen doorgang vinden.

Zodra er meer bekend is over de planning van de activiteiten en concerten is dat hier te lezen.

We hopen uiteraard dat we in het nieuwe jaar weer snel aan de slag mogen!

21 juni 2021

We zijn weer voorzichtig aan het repeteren, zowel het Harmonieorkest als het KHO. Omdat ons repetitiegebouw  wat te klein is voor het volledig Harmonieorkest (de 1,5 meter afstand houden wij in ere), doen we de repetities met het halve orkest. Op 5 juli gaan we in de Vredeskerk met de gehele orkesten repeteren. Daarna is de zomerstop en hopen we in september de repetities in ons clubgebouw te kunnen herstarten.

Op naar een nieuw seizoen, met voorbereidingen voor nieuwe uitvoeringen.

Houd de agenda in de gaten!

26 april 2021

We hebben elkaar weer ontmoet via Zoom. Dit keer was er een workshop van onze dirigent Bert Willemsen, namelijk Dirigeren kun je leren. Na een kwartiertje gezellig onderling kletsen, gaf Bert een overzicht van de geschiedenis van het dirigentschap. Daarna kwam het leukste onderdeel: we mochten zelf dirigeren. We leerden het verschil tussen  de focal en local techniek, wat het nut van de baton is, waar de tweede hand voor dient en nog veel meer. Deze kennis en ervaring gaan we straks gebruiken bij onze repetities: wat bedoelt Bert op de bok?

Ook beloofde Bert ons dat een aantal van ons eens zelf op de bok mag plaatsnemen. Dat wordt pret!!