Nieuws

29 november 2021

Gelet op de nieuw aangekondigde maatregelen met betrekking tot de avondlockdown, komen alle repetities tot aan januari te vervallen. Ook het concert van het Klein Harmonie- en Harmonieorkest van 11 december 2021 kan geen doorgang vinden.

Zodra er meer bekend is over de planning van de activiteiten en concerten is dat hier te lezen.

We hopen uiteraard dat we in het nieuwe jaar weer snel aan de slag mogen!

21 juni 2021

We zijn weer voorzichtig aan het repeteren, zowel het Harmonieorkest als het KHO. Omdat ons repetitiegebouw  wat te klein is voor het volledig Harmonieorkest (de 1,5 meter afstand houden wij in ere), doen we de repetities met het halve orkest. Op 5 juli gaan we in de Vredeskerk met de gehele orkesten repeteren. Daarna is de zomerstop en hopen we in september de repetities in ons clubgebouw te kunnen herstarten.

Op naar een nieuw seizoen, met voorbereidingen voor nieuwe uitvoeringen.

Houd de agenda in de gaten!

26 april 2021

We hebben elkaar weer ontmoet via Zoom. Dit keer was er een workshop van onze dirigent Bert Willemsen, namelijk Dirigeren kun je leren. Na een kwartiertje gezellig onderling kletsen, gaf Bert een overzicht van de geschiedenis van het dirigentschap. Daarna kwam het leukste onderdeel: we mochten zelf dirigeren. We leerden het verschil tussen  de focal en local techniek, wat het nut van de baton is, waar de tweede hand voor dient en nog veel meer. Deze kennis en ervaring gaan we straks gebruiken bij onze repetities: wat bedoelt Bert op de bok?

Ook beloofde Bert ons dat een aantal van ons eens zelf op de bok mag plaatsnemen. Dat wordt pret!!

12 maart 2021

Hoera, we gaan een keer repeteren in maart! Niet in het repetitielokaal, maar gewoon bij alle leden thuis. Gastdirigent Peter Kleine Schaars geeft die avond een online workshop, speciaal voor de leden van Winnubst.

Kleine Schaars speelt trombone en werd bekend als dirigent van de Marinierskapel. Momenteel is hij onder andere de muzikale leider van het Orkest Koninklijke Marechaussee. Speciaal voor de corona-impasse heeft hij een concept ontwikkeld voor een leerzame en vooral prettige online repetitie.

Voor een vereniging als Winnubst is het onderlinge contact voor de muzikanten heel belangrijk. Via de Zoom meeting ontmoeten we elkaar weer. Een paar weken geleden ontmoetten we elkaar ook digitaal en speelden we een muzikale quiz. Het enthousisame was toen ook groot.

De online repetitie moet de muzikale gretigheid opnieuw een oppepper geven.

25 november 2020

Met ingang van dit seizoen zijn wij als Muziekvereniging Winnubst een project Blazersklas aangegaan samen met Triade en de Comenius basisschool. Dit project is voor leerlingen van groep 6 en 7, met daarnaast ook aandacht voor de andere groepen. Uitgangspunten zijn onder meer dat muziek breder onder de aandacht komt van de jeugd. Landelijk staat dit bekend onder de titel “ Meer muziek in de klas”.
Vandaag werd dit project gestart door Koningin Maxima en de ondertekening van een convenant door alle deelnemers. Ook voorzitter Rob van der Laar was daarbij aanwezig. Alles via Zoom, en uitgezonden via een youtube kanaal.